Urjamedia

Kotisivuista lyhyesti


Urjamedia tekee toimivat kotisivut edullisesti ja palvelee asiakkaistaan kokonaisvaltaisesti. Kun suunnittelet henkilökohtaisia, yrityksesi tai järjestösi kotisivuja, kannattaa seuraavat asiat pohtia.


1. Kotisivujen suunnittelu eli ulkoasu ja sisältö

Alussa on tärkeää miettiä keille sivut tehdään ja mitä tarkoitusta varten: yrityksen esittely, tuotteiden markkinointi, kohderyhmät, myynti ja tilaukset, yhteystiedot palautteet jne.

Järjestöjen sivuilla tärkeää on jäsenkunnan ajan tasalla pitäminen toiminnoista ja tapahtumista. Henkilökohtaisilla sivuilla esittelet Sinulle tärkeitä asioita

Suunnittelu voi alkaa ihan puhtaalta pöydältä tai yrityksellä tai yhdistyksellä voi olla ulkoasua koskeva ohjeistus, jonka mukaan sivut toteutetaan: logot, nimet, kuvat, äänet animaatiot, värit jne.

Tärkeää on pohtia myös sitä, kuinka usein sivuja päivitetään eli muutetaan niiden tietosisältöä: päivittäin, viikoittain, kuukausittain, muutama kerta vuodessa tai harvemmin. Urjamedia voi hoitaa päivitykset puolestasi tai voit tehdä sen myös itse.

Muistithan, että sivuille saa miltei mitä tahansa, mutta kaikilla ei ole viimeistä huutoa olevia koneita, eikä laajakaistaa. Yksinkertaisuus ja selkeys ovat Urjamedian valtti.


2. Tarvitaan nimi eli www-osoite

Kotisivutunnuksia on useita esimerkiksi: yritys.fi. yritys.com, yritys.net.
yhdistys.info, yhdistys.org jne

Nimi pitää rekisteröidTä. Viestintävirasto eli ficora rekisteröi kaikki suomalaiset fi-tunnukset. Uusi verkkotunnus: 12 € / yksi vuosi, 33 € / kolme vuotta tai 50 € / viisi vuotta (alv 0 %)

Muiden tunnusten rekisteröintimaksut vaihtelevat noin 15 eurosta 40 euroon riippuen rekisteröijästä ja rekisteröintipaikasta. Maksu menee vuosittain.

3. Tarvitaan kotisivutila eli palvelin

Edullisin luotettava ja mainokseton sivutila on Planeetta Internet Oy:n kotisivutila, joka maksaa vuodessa 100 e.

Sisältää yhden sähköpostilaatikon, johon voidaan tehdä useampi osoite
Posti voidaan lukea netin avulla miltä koneella tahansa.

Kotisivutila voi löytyä myös omalta puhelinoperaattorilta.

4. Sivujen lisääminen hakukoneille

Kun sivut on siirretty palvelimelle, pitää siitä saada tieto asiakkaille ja kohderyhmille. Monet ihmiset etsivät tärkeitä asioita hakukoneilla esim Google. Urjamedia voi puolestasi huolehtia siitä, että hakukoneet löytävät sivusi.

5. Sivujen julkistus ja muu markkinointi

Tämä asia unohdetaan liian usein. Urjamedia neuvoo ja auttaa myös tässä, jotta sivut tulevat tunnetuksi.

6. Kotisivuhinnasto

Kotisivun suunnitteluhinnat ovat Urjamedialla:
kotisivu (1/sivu) 100 euroa
kotisivusto (max 4 sivua) 200 euroa
kotisivusto (max 10 sivua) 450 euroa
kotisivupäivitys tuntityö 20 euroa/h tai vuosisopimus
Tapauskohtaisesti päätetään aina lopullinen hinta työmäärän mukaan.

7. Ylläpito

Urjamedia huolehtii päivityksistä. Tekstit ja kuvat lähetetään: joko sähköpostilla, kirjeellä tai puhelimella. Hinta työmäärän mukaan erikseen sopien

Tilaa omat sivut Urjamedialta.

Lähetä tilauksesi tai tarjouspyyntösi sähköpostilla: seppo.pirhonen@urjamedia.fi tai puhelimella 040-5327780 tai paperilla Tyryntie 39, 31760 Urjala.


Etusivulle